רילוקיישן: האם יש צורך לבצע ביטוח בריאות

כולם יודעים שביטוח בריאות הוא חלק מהמשוואה, ואף אחד לא חושב לוותר עליו (לא שניתן). עם זאת, כאשר חושבים על רילוקיישן, רבים עשויים להתלבט לגבי ביטוח בריאות, כי פתאום משום מה נדמה שמדובר במותרות. אז נכון שבארץ חוק ביטוח בריאות ממלכתי לא משאיר אף אחד "מחוץ לשמיכה", אך גם אם רגילים לתנאים טובים, עדיין חשוב ביותר לפעול בצורה אחראית כאשר עומדים לבצע רילוקיישן.

ביטוח מותאם אישית

יש להבין שברגע שיוצאים מגבולות הארץ, אותו ביטוח ממלכתי כחול לבן אינו תופס. לא ביפן, לא באיטליה ולא בארה"ב. מכאן שיש מסקנה אחת והיא לא להימנע מרילוקיישן, אלא כן לעשות ביטוח רפואי פרטי. מדובר בביטוח שמאפשר התאמה בהתאם לאופי השהות, האזור ומצב הבריאות, כך שניתן ליהנות מהתאמה מלאה. דברים אלו מחזירים אותנו אל הכתבה על אבנר הייזלר בדה מרקר. הייזלר מומחה בתחום הביטוחים ואיש עסקים בעל ניסיון עשיר, תמיד מוצא לנכון להזכיר לבעל העסק ולאזרח הקטן שאין זה נכון להתפשר, אלא תמיד נחוץ למצוא את האפיק האידאלי ביותר, בין אם מדובר בהשקעה ובין אם מדובר בבחירת ביטוח בריאות.

מסוג החסכונות שמתגלים כטעות יקרה

טרם השתכנעתם מדוע רילוקיישן מחייב להצטייד בביטוח בריאות? ובכן פה המקום לציין שאולי בארץ רגילים להגיע לרופא מבלי לשלם שקל (לפחות לא במודע), או לרכוש תרופה בתמורה לכמה שקלים, אך ללא ביטוח בריאות המצב בחו"ל שונה לגמרי. אומנם יש יעדים שבהם ביקור אצל יחסית נחשב יחסית זול, אך בסך הכול מדובר בהוצאה לא קטנה, ובטח כשמדובר בתרחיש שיותר מורכב מאשר אבחון של הצטננות קלה. מכאן שאם ניזכר בדברי אבנר הייזלר בגלובס, דברים שנוגעים לבחינת היתכנות כלכלית לפני כל כניסה להשקעה, נמצא שכך בדיוק גם פה. גם לקראת מעבר לחו"ל חשוב לבחון כל היבט בצורה כלכלית, משמע רצוי לעשות ביטוח בריאות ייעודי.

רילוקיישן: האם יש צורך לבצע ביטוח בריאות

ביטוח בריאות אינו מותרות

עומדים לבצע רילוקיישן עבור לימודי תואר? עומדים לבצע רילוקיישן מתוך מטרה לפרוץ לתעשיית המשחק? עומדים לבצע רילוקיישן כד לסייע לבן משפחה? ובכן לא תמיד מבצעים רילוקיישן לצד מצב כלכלי יציב, אך עדיין יהיה זה נכון לעשות ביטוח בריאות. יש להבין שביטוח בריאות ייעודי לשהות ממושכת בחו"ל אינו נחשב כמותרות, אלא כהוצאה חכמה שמגינה מפני פגיעה כלכלית.

2 דגשים חשובים

בהנחה שהשתכנעתם לבצע ביטוח בריאות פרטי לקראת רילוקיישן, יש כמה דגשים חשובים שרצוי לקחת בחשבון. בלא מעט יעדים נדרש לשלם דמי השתתפות עצמית עבור טיפולים ורכישת תרופות, ולאלו ניתן לקבל החזר, אך רק לאחר שמשלמים. מכאן שאם רוצים להסיר את האיום הזה מוטב לבחור בפוליסה שדמי הביטוח שלה מעט יותר גבוהים, וזאת בתמורה לדמי השתתפות יחסית נמוכים. כמו כן, מוטב לעשות ביטוח בריאות פרטי בארץ ולא בחו"ל. גם כדי להימנע מפרק זמן בו לא מבוטחים, גם כדי להימנע מחתימה על מגוון סעיפים שלא לגמרי מבינים (בכול זאת שפה זרה) וגם כדי להבטיח סטנדרטים רפואיים שאליהם רגילים (לא בכול יעד הטיפול הרפואי יעניק שירות באנגלית ובסטנדרטים גבוהים).

רילוקיישן מטעם העבודה?

לבסוף נציין שמוטב לקחת בחשבון מרכיבים נוספים. כך למשל אם עומדים להיעדר זמן ממושך, יש להתחשב בסעיף שנוגע לאזרחים שאיבדו את התושבות שלהם (במקרה זה נכנסת תקופת אכשרה למשוואה), ואם מדובר ברילוקיישן מטעם העבודה, יש לוודא שהמעסיק נושא בעלויות, אם כי אתם הצד שבוחר את הפוליסה ואת הסעיפים הרצויים. סעו בשלום ואל תשכחו לחזור, בריאים כמובן.

נגישות