ספק אינטרנט ביתי בישראל, לעומת ספק אינטרנט ביתי בחו"ל – האם יש בכלל הבדל? ואם אתם ישראלים בחו"ל, אשר מעוניינים לחזור או שכבר חזרתם לאחר שהות ארוכה בחו"ל, מה חשוב לדעת בהקשר זה?
חוזרים לשורשים
מי שחוזר מחו"ל לארץ, לאחר שהייה ארוכה בה התרגל לתנאי הגלישה בחו"ל, ימצא כאן בהכרח תנאים שונים למדי. גם בגלל ההבדל בין המדינות וגם בגלל השינויים שחלו, בזמן שהייתו בחו"ל. הספקים שונים, המחירים, מהירויות ועוד. כמו כן, ההפרדה שקיימת בארץ בין ספק תשתית אינטרנט לבין ספק אינטרנט (ISP), מיוחדת לנו. מבחינה זו, החזרה לארץ כרוכה בתוספת סיבוך. אגב, בינואר 2022 הפרדה זו אמורה להתבטל. בכלל – בישראל רואים שינויים רבים למדי בתחום התקשורת, ברגולציות, בטכנולוגיות ועוד. כך שחשוב להתעדכן בהתפתחויות עם חזרתכם לארץ. מבחינת מהירות חיבור האינטרנט, ישראל לא הכי גרועה, אבל בוודאי שלא הכי טובה בעולם. מתוך 112 מדינות שנבדקו במחקר Cable.co.uk בשנת 2020, מדינת ישראל נמצאה במקום השישים מבחינת המהירות.
בבחירת ספק חדש עבור חזרתכם לארץ, מומלץ לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:
מה שמכירים מול מה שרוצים
ראשית, כדאי להבין ולהגדיר לעצמכם, מה אתם מחפשים בדיוק בחיבור האינטרנט. זאת, על סמך ניסיונכם המצטבר. ראשית, ניסיונכם בחו"ל לאחרונה – האם החיבור היה משביע רצון? במידה ולא, מאילו בחינות ומדוע? שנית, ניסיון עם ספקי האינטרנט בישראל ככל שיש לכם מהעבר, לפני שיצאתם לחו"ל.
להתאים לדירה
תצטרכו לקחת בחשבון, גם תשתיות אינטרנט אשר פרוסות במקום מגוריכם בישראל ותשתיות ספקים שכבר נמצאות בדירה עצמה. זאת, בין אם אתם חוזרים לדירה חדשה או שאתם חוזרים לדירה שמוכרת לכם מהעבר, אבל כזו שחלו לגביה שינויים שונים. כל זאת, הן לגבי החיבור הקווי לאינטרנט והן לגבי חיבור ה-WiFi, אשר למעשה מתבסס עליו ומרחיב אותו בצורה אל חוטית.
לגבש רשימת ספקים
כעת, סביר שתגבשו רשימת ספקי אינטרנט ישראליים עדכנית. זאת, כולל ספקית אינטרנט itc וספקיות איכותיות נוספות. תוכלו לגבש רשימה זו, הן על סמך היכרות עבר שלכם, הן על פי המלצות חברים וכמובן, גם בעזרת חיפוש חופשי ברשת האינטרנט.
"לגשש" מחדש לגבי כל ספק
גם אם אתם מכירים את הספקים מהעבר, את חלקם לפחות, כדאי לעשות מחדש בירורים לגבי כל אחד מהם. ייתכן שיש להם דברים חדשים להציע, ייתכן שהיו חדשות מעניינות לגביהם בכלל וכן הלאה. שוק התקשורת בישראל הוא סך הכול שוק דינאמי למדי. לכן, כדאי להשקיע את הזמן ולחפש ברשת האינטרנט אתרים וחוות דעת. למשל, Itc ספק אינטרנט שמציע מידע רב על שירותיו באתר והדבר אופייני לספקיות האינטרנט בכלל. חוות דעת של לקוחות, תמצאו באתרי הספקים ולא רק.
ערכים מוספים
מומלץ לשים לב, גם אילו שירותים ומוצרים נוספים מציע כל ספק, נכון להיום. אם נמשיך את הדוגמה הקודמת – בתור ספק itcמתמחה בחיבור לאינטרנט, אך היא מציעה למעשה יותר מכך. למשל שרות האבטחה אנטי ספאם iGuard. אם אתם חובבי משחקי מחשב, תשמחו לשמוע שהיא מציעה למשל שירות של הקצאת כתובת IP קבועה (סטטית).
השוואת חבילות וסינון
לבסוף, תרצו לצמצם את הרשימה ולקבל החלטה מעשית. השוואת החבילות שהספקים מציעים, תסייע להשוות מספרית. הדרישות שהגדרתם לעצמכם, יאפשרו למשל להוריד מהרשימה מייד את מה שלא מתאים.
לסיכום
בחירת ספק אינטרנט לאחר חזרה מחו"ל, היא באופן כללי תהליך בחירת ספק רגיל, פלוס התעדכנות מיוחדת במה שהתחדש מאז שעזבתם.