מפרוביוטיקה ועד צמחי מרפא: איך נשמור על הבריאות שלנו באופן טבעי גם מעבר לים?

אם עשיתם רילוקשיין או סגרתם חופשה בחו"ל, כדאי להצטייד במזונות וצמחי מרפא נוגדי דלקת, כדי להקדים תרופה למכה ולהקל על התסמינים כדי שתוכלו לשמור על הבריאות שלכם. יש מגוון טיפולים טבעיים שכדאי להיעזר בהם כדי למנוע דלקת, ופירטנו על כולם במאמר שלפניכם.

פרוביוטיקה

השימוש העיקרי בפרוביוטיקה הוא במקביל לטיפול באנטיביוטיקה, במטרה לשמור על המאזן התקין בגוף של החיידקים "הטובים" לעומת החיידקים "הרעים" על ידי חיזוק והגברת הנוכחות של החיידקים הפרויביוטיים הרצויים בגוף ובמערכת העיכול. היום ניתן להשתמש גם בפרוביוטיקה בפני עצמה כדי להפחית תחלואה דלקתית בגוף ולנטרל התרבות של חיידקים "רעים". אתר טבע בריא מציג מידע נוסף של פרוביוטיקה, היתרונות שלה ואופן השימוש.

טיפול תזונתי

שמירה על משקל גוף תקין ותזונה בריאה ומאוזנת מונעים התפתחות תהליכים דלקתיים. תזונה המאזנת בין חומצות שומן המעודדות דלקת לבין חומצות שומן הנוגדות דלקת חשובה לתפקודו התקין של הגוף ולמניעת מחלות. בנוסף, רצוי שהתפריט היומי יכיל מזונות עם נוגדי חמצון שמעכבים תהליכים דלקתיים בגוף. מזונות נוספים שכדאי לכלול בתפריט היומי הינם:

  • אומגה 3 – מזונות כמו דגים, זרעי פשתן ואבוקדו עשירים באומגה 3 המכילה "שומנים טבעיים" נוגדי חמצון ומעכבי דלקת.
  • פירות וירקות – פירות וירקות עשירים בוויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון שפועלים כנוגדי דלקת טבעיים. ירקות טריים בצבעים שונים עשויים לעכב התפתחות דלקת, בעיקר עלים ירוקים, וכן פירות כמו רימון או פירות יער. ההמלצה היא לפחות חמש מנות ירק ופרי אחד ביום.
  • פלפל שחור – מכיל חומר פעיל בשם פיפרין, המונע התבטאות של גנים שקשורים ליצירת דלקת.
  • דבש – מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים ונוגדי חמצון המשמשים לריפוי ודיכוי דלקת.
  • מוצרי חלב – מוצרי חלב וכן מוצרים מן החי מכילים חומצות המקדמות דלקת, לכן כדאי להמעיט בשילובם בתפריט היומי. לעומת זאת, צריכת יוגורט במינונים נכונים מסייעת לאיזון אוכלוסיית החיידקים הפרוביוטיים ותורמת למניעת פעילות דלקתית.
  • שתיית מים – צריכה מספקת של מים, 1.5-2 ליטר ביום, תומכת בתהליכים אנטי דלקתיים.

 

 

צמחי מרפא

בטבע קיימים מגוון צמחי מרפא נוגדי דלקת המחזקים את הגוף ומקלים באופן משמעותי על הסימפטומים של הדלקת:

  • כורכום – הכורכומין, החומר הפעיל בצמח הכורכום, הינו צמח מרפא אנטי-דלקתי המעכב ואף מונע התפתחות של דלקות כרוניות. יש הטוענים כי לכורכומין ישנה השפעה חיובית על מגוון מנגנונים ביולוגיים בגוף, והוא תומך בטיפול נגד דלקות כרוניות.
  • שוש קירח – אחד החומרים הפעילים בצמח שוש קירח מסייע לטיפול בדלקות שונות בגוף, וכן מחזק, מזין ומשקם את מערכות הגוף והתהליכים המתרחשים בו.
  • אלוורה – רכיבי האלוורה מחזקים את מערכת החיסון ומכילים חומרים אנטי-דלקתיים וחומרים אנטי-סרטניים, והיא משמשת גם לטיפול חיצוני בכוויות בעור.
  • זנגביל – מקל על כאבים של דלקת מפרקים, כמו גם על כאבי בטן, הקאות ובחילות.

לסיכום

דלקת יכולה לתקוף אותנו בכל שלב ובכל מקום בחיינו, ולפני שפונים לטיפול תרופתי כדאי להיעזר במזונות ומקורות טבעיים העשויים לסייע בהקלה, מניעה וטיפול בדלקת. נטילת פרוביוטיקה, שימוש בצמחי מרפא כמו כורכום ואלוורה וכן העשרת התפריט היומי בפירות וירקות ומזונות עשירים באומגה 3 עשויים לסייע כנגד התפתחות דלקת.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות