עשיתם רילוקיישן לחו"ל עם הילדים? זו יכולה להיות חוויה מאוד מיוחדת אך גם מלחיצה. מעבר למקום חדש טומן בחובו קשיים בקרב ההורים וגם בילדים, שנאלצים לעבור בעל כורחם למקום חדש לגמרי ולהיפרד מהמוכר והידוע. איך רילוקיישן משפיע על הילדים? כיצד ניתן להקל על התחושות שלהם? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.
איך רילוקיישן עשוי להשפיע על ילדים?
לפני שיוצאים לרילוקיישן עם המשפחה קיימים חששות רבים, בעיקר בקרב ילדים. מעבר למדינה אחרת עם תרבות אחרת יכולה לגרום למתח לא רק עבור ההורים, אלא גם עבור הילדים. מדובר בשינוי גדול ומשמעותי עבורם שעלול לגרום להם לחוות חרדה, בדידות או קשיי הסתגלות. כדי לעזור להם להתמודד עם כל התחושות הללו, אפשר להיעזר בהדרכת הורים כדי לקבל כלים לתמיכה בהם, לסייע להם להתגבר על הקשיים ולתת מענה לחששות של הילדים.
טיפים להקלה על מעבר עקב רילוקיישן
כדי להקל על הילדים, וגם על עצמכם, ולצמצם כמה שניתן את הלחץ והחרדה לקראת המעבר, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתכונן לרילוקיישן בצורה המיטיבה ביותר:
- מציאת מסגרות מתאימות לילדים – מערכות החינוך שונות בין מדינה למדינה, לכן כדאי לדבר עם הילדים על החששות שלהם ולהכין אותם למעבר לבית ספר חדש או מסגרת אחרת, לתת להם תוקף ולהקל כמה שאפשר. אפשר לרשום אותם לחוגים או פעילויות אחרות שיעזרו להם למצוא את המקום שלהם ואף ליהנות מהמעבר. תוכלו לבחור בין בית ספר פרטי לציבורי, או אפילו בית ספר יהודי שישמור על הקשר של הילדים למורשת ולמסורת. מסגרת זו עשויה לסייע לילדים להתאקלם בצורה טובה יותר, שכן זו סביבה לא ידועה אך מוכרת, עם הרבה ילדים אחרים שעשו רילוקיישן בעצמם עם ההורים.
- תכנון פיננסי – כדאי לבדוק מראש על העלויות הצפויות למחיה במדינה אליה אתם עוברים. מהו שכר הדירה, המחירים בסופר והוצאות נוספות. כך תוכלו להעריך את ההוצאות לעומת ההכנסות ולוודא שאתם לא חורגים מהתקציב. בניית תקציב חשובה גם כדי להבטיח מסגרות לילדים כמו עלות גן ילדים, בית ספר או מטפלת.
- טיפול רגשי – לאחר המעבר יש תקופת התאקלמות, שבקרב ילדים רבים עשויה להתלוות לתחושות של חרדה. חשוב להיות קשובים לילד, לסייע לו כמה שניתן ובמידת הצורך להתייעץ עם גורם טיפולי ולתאם פגישות של הילד עם פסיכולוגית או עובדת סוציאלית, שיעזרו לו להפנים את החוויה ולהתמודד עם הקשיים בעזרת כלים שונים להפגת מתח ולחץ וכן פתיחת הקשיים והתמודדות איתם.
- הפגת תחושת הבדידות – בעת הרילוקיישן הילדים נאלצים להיפרד מחבריהם וכל מה שמוכר להם בארץ, ולעבור למקום חדש ולא ידוע. יכול להיות שהם יחוו התבודדות או יאלצו להתמודד עם קשיי שפה. כדאי לעודד אותם לרכוש חברים אחרים בבית הספר או במסגרות אחרות, לפתח תחביבים חדשים ולעזור להם להכיר את אזור המגורים כך שיראה פחות זר.
לסיכום
בעת מעבר עקב רילוקיישן, חשוב לתת מקום כל הרגשות של הילדים ולנסות לייצר כמה שיותר וודאות ותחושת ביטחון. הרילוקיישן עלול לגרום לתחושות קשות של בדידות וקשיי הסתגלות בקרב ילדים, ומומלץ להיעזר בהדרכת הורים כדי לקבל את הכלים הנחוצים להקלה על החרדה שלהם. כדאי גם לתכנן מראש את ההתנהלות הכלכלית, למצוא מסגרות מתאימות לילדים עוד לפני המעבר וכן לפנות לטיפול רגשי בעת הצורך. כל אלה יעזרו לילדכם להתאקלם בצורה טובה יותר ואולי אף ליהנות מהשינוי והמעבר.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.